Διορισμοί πολυτέκνων στην Εκπαίδευση

Διορισμοί πολυτέκνων στην Εκπαίδευση

Αρ. Πρωτ. 4521/05.10.2010

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Δριμεία επίθεση δέχονται οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί της χώρας μας από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το αρμόδιο Υπουργείο. Η Κυβέρνηση καταργώντας το νόμο που αφορά την πρόνοια για τον διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση, εγκαταλείπει τις εξαγγελίες της περί Κράτους πρόνοιας και επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον των πολύτεκνων εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Η ενέργεια αυτή πλήττει βάναυσα αυτή την κατηγορία πολιτών και καταργεί την προτεραιότητα των πολυτέκνων ως ειδική κατηγορία.

Η ποιότητα ζωής των πολυτέκνων εκπαιδευτικών και οι συνθήκες διαβίωσης τους, δεν βελτιώνονται καταργώντας ρυθμίσεις που έχουν θεσμοθετηθεί από προηγούμενες Κυβερνήσεις και συγκεκριμένα από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η πολιτεία και η Κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου Υπουργείου, οφείλει να σταθεί στο πλευρό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών και να συμπαρασταθεί σε αυτούς και τις οικογένειές τους, έτσι ώστε να αρθεί η αδικία που έχουν υποστεί, για να μπορέσουν οι πολύτεκνες οικογένειες να συνεχίζουν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στον διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση και να αρθεί η αδικία που αυτή η κατηγορία πολιτών έχει δεχτεί;

Απάντηση Υπουργείου